Home > Error Code > Error Code 5300: 0119

Error Code 5300: 0119

Video mode: Fh (640x350x2). Messages: 18,289 Joined: Jan 20, 2002 Video tutorial submitted to digg http://digg.com/hardware/Cook_Your_Dead_Video_Card_in_the_Oven_Video_Tutorial and why does Haste not have a custom title yet? I'm definitely going water cooling next time (I don't want to invest in the blocks for these old cards). I also ran FurMark, which is said to be the best stress tool for video cards, and goes far beyond what is considered "normal" use". weblink

Logged Windows10 blindmanTopic StarterRookie Re: Problem with Video Card « Reply #4 on: November 24, 2009, 05:06:09 PM » http://www.support.dell.com/support/topics/global.aspx/support/my_systems_info/details?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&~tab=2&~ck=anavmlThat is the link and I have made no hardware changes since Computing.Net and Purch hereby disclaim all responsibility and liability for the content of Computing.Net and its accuracy. Have you added a separate video card? I might Bake some old broke RAM too.

did it? 01-02-2008, 11:11 PM #3 joshK Registered Member Join Date: Dec 2007 Posts: 8 OS: xp sp2 first off all, Happy New year to everybody !!!! let us know how it goes! The VGA portion which is basic and will work from the BIOS without the aid of any additional drivers and then the other portion, which does require drivers.So, the graphics card/chip I then thought that maybe I had gotten a virus or some corrupt file on my computer, so I restored my computer to factory settings and wiped the hard drive clean,

Link to petition - http://www.petitiononline.com/XPSM1710/ Thankyou for signing this petition. 11-30-2009, 04:19 PM #5 emosun Moderator Hardware Team Join Date: Oct 2006 Location: usa Posts: 12,665 OS: I tried my best used all the diagnostic system to fix the problem..but finally the My graphic card didnt fix..i have Nvidia geforce 8800 GT driver version 8.17.12.75.33 of 2011. See pictures on Flickr: http://www.flickr.com/photos/peteranker/sets/72157619886796144 anchorpoint, Jun 18, 2009 anchorpoint, Jun 18, 2009 #403 Jun 18, 2009 #404 AMD_Gamer Pick your own.....you deserve it. because i tried after letting it sit for 4 hours so i just waited a few days and it worked good as new.it worked even better.

My pc works with no problem since 2008 till 2011 Aug 20. clogging between the fans and the coolers. awesome dude and nice pictures AMD_Gamer, Jun 18, 2009 AMD_Gamer, Jun 18, 2009 #404 Jun 18, 2009 #405 pollaxe [H]Lite Messages: 72 Joined: Dec 1, 2006 I've got a dead Cliff Couser, Jun 19, 2009 Cliff Couser, Jun 19, 2009 #410 Jun 19, 2009 #411 Hard and Confused [H]ard|Gawd Messages: 1,949 Joined: Sep 13, 2008 AMD_Gamer said: ↑ Video tutorial submitted

I believe the message said something like error code 5300:0119 and said expected EEEEEEEF and encountered EFEEEEEFEdit: I plan on taking off the casing and cleaning the computer in case dust If the corruption only occurs after some period of time you may have a GPU (graphics) overheating issue. I don't know very much about the subject but think that the vga save might be the master video card controller or something of the sort. Thanks a lot Haste & those others who gave it a go, another satisfied customer D0n2k, Jun 27, 2009 D0n2k, Jun 27, 2009 #434 Jun 28, 2009 #435 Rzee350 n00bie

It was swimming with the brown fish. https://forums.geforce.com/default/topic/501305/legacy/error-code-5300-0119/ mrc226 View Public Profile Find all posts by mrc226 (#2) swiftly718 Master Guru Videocard: 7800GTX/X1950XTX/ 8800GTS(640) Processor: Operton 146 @3ghz/E6600 @3.6ghz Mainboard: dfi lanparty sli-dr/Asus P5WDH-D Memory: G.SKILL Once my old iPod stopped working. This is like the most amazing thread ever.

I cleaned it, and reassembled the laptop, but it still had artifacts, etc. have a peek at these guys Go 1 or 2 more steps, then provide link. Also, I did not register these cards which were both from EVGA. Remove graphics card and put it back in, too.

before i had a problem where the wireless and nic would hog up my internet now it dont it works as it should thank you again. All Rights ReservedAd Choices The information on Computing.Net is the opinions of its users. i was out of $100 for the mobo well not now Good luck on baking your motherboard Gulkor, Jun 24, 2009 Gulkor, Jun 24, 2009 #430 Jun 25, 2009 #431 check over here I've never had heat be such an issue before these cards.

It even had the lines in the BIOS screen. I have cleaned all of them yet im sure that that is likely the cause of teh problem and yes im sure my graphic card is fried !! I ran the dell diagnostics tool and only the Video card memory test did not pass.

I ran at maximum stress for about 20 minuttes, and the temperature did reach 104 deg C, but it didn't crash.

I don't think it's able to test the memory on the separate card. Everywhere else it appears to be normal. Discussion in 'Video Cards' started by Haste266, May 25, 2009. Many times this works.If this doesn't work, remove the graphics card, connect to onboard video, if problem goes away, it's the Radeon, X600 MRMGA+ Logged Windows10 Print Pages: [1] Go Up

I think so, too. "...memory it said error code 5300:0119..." AND this "...odd occurrence of lines..."These would indicate a Bad RAM module. Haste266, Jun 18, 2009 Haste266, Jun 18, 2009 #406 Jun 19, 2009 #407 lsclincoln Limp Gawd Messages: 149 Joined: May 7, 2008 The 8800gtx and gts I used the baking method SMF 2.0.11 | SMF © 2015, Simple Machines Page created in 0.152 seconds with 23 queries. this content I had 8800 GTX cards in SLI.

Don't forget to do the power supply from both end too.DO NOT use a vacuum cleaner. Don't do this in Windows, use the BIOS only. Messages: 18,289 Joined: Jan 20, 2002 anchorpoint said: ↑ Hi guys! I feel bad for the next person that got the phone when I left the job.

Then you move the video cable to the other connector?"...I then preceded to run diagnostics on my computer and in the video portion under video memory it said error code 5300:0119...."This Or is it just a software issue. It would then completely hang and become non-responsive. Allso I want to than k everbody for the help and replies for my problem it realy was of gr8 help . 11-30-2009, 03:22 PM #4 smorgan20 Registered Member

They probably would have given me newer cards to replace them. Sheckey sheckey, Jun 20, 2009 sheckey, Jun 20, 2009 #416 Jun 22, 2009 #417 Bo_Fox [H]ard|Gawd Messages: 1,554 Joined: Aug 23, 2006 LOL, just tried baking a motherboard, but it I quickly re-ran Dell diagnostics and no errors were now detected. It says: Error code : 5300: 0119 Msg : detected a failiure while writing and reading video memory, video mode Dh(32020016), addresses A6024h expected to read FFFFFFFFh but read FFFFFFFDh instead.

I "baked" the card at 200 deg C for 9 minuttes, took it out and let it rest for about an hour. Safe Mode From Boot Menu Wont... Likely we have the answer. K6, Jun 23, 2009 Mr.

Designed For More on 1GB KIT (2 x 512MB) For Dell XPS No Price: $5.51 4GB (2X2GB) Memory RAM for Dell XPS 4GB (2X2GB) Memory RAM for Dell XPS M1710 - I might Bake some old broke RAM too.Click to expand...